Pictor...


...avid de viață și de răsărituri noi. Cu pensula în mână se joacă nebunește pe colile albe. O zi și-o noapte... un tablou. 
Cândva și-a desenat sufletul și l-a atârnat pe un perete albastru. Doi ochi căprui l-au mângâiat cu priviri moi, spunându-i că-l iubește. I-a pus în mână o pensulă și l-a lăsat să-l umple cu culori noi, nemaivăzute. Sufletul strălucea...
Într-o noapte fără lună, ochii lui cei dragi s-au stins. Pe peretele albastru stropii de ploaie grei curgeau amar. Pânza îmbibată în durerea gri curând s-a sfâșiat în bucățele și din sufletul odată senin n-a mai rămas decât un pumn de praf. Și-a strâns tablourile și le-a îngropat împreună cu visele într-un cavou negru și umed. Și-a șters astfel Trecutul.
A plecat în lume cu un pumn de culori și o pânză cenușie. A pictat lacrimi și gânduri goale, a pictat zile agonizând, a pictat suflete hâde și priviri căprui ce l-au ucis cândva. L-a uitat pe Ieri și a învățat să îl viseze pe Mâine. A început timid, pictând o dimineață împletită cu soare călduț. I-a desenat apoi fluturi roșii și nori parfumați. I-a înălțat un zmeu verde și a conturat un zâmbet fragil. 
Întâi și-a ascuns tablourile sub pânze grele și lacrimile sub măști. Și-a învelit inima în noapte și pensulele în ziare vechi. A tremurat când vreo mână s-a întins spre el, temându-se că vrea să-i fure vreo culoare, vreun zâmbet sau vreo clipă. 
O după-amiază leneșă de mai i-a pus în ochi sclipirile pierdute printre tablourile de demult. I-a împletit un buchet de frezii și boboci de trandafiri și i l-a pus la picioare ca pe o ofrandă adusă unui zeu atotputernic.
O lacrimă de fericire i-a udat obrazul și i-a picurat în buzunarul de la piept unde păstra pulberea sufletului ars pe altarul nopților pustii. Iar el a vibrat. 
În fața pânzei albe o mână fierbinte desenează oceane aurii și zări înalte. Culorile dansează viu într-o explozie infinită iar nopțile presărate cu stele sunt leagănul viselor noi. Cu pensula în mână se joacă nebunește pe colile albe. O zi și-o noapte... un tablou.

"Ziua de ieri s-a sfârșit noaptea trecută. Fiecare zi e un nou început. Învață să uiți și mergi mai departe!"


*Articol înscris la Blog Power, ediția 18 cu o temă propusă de Psi*


Comentarii

Postări populare

On Facebook