Speranță. Vis. Zbor



Copiii...
... boabe de rouă proaspătă ce cad peste ridurile pământului obosit. Îi mângâie fața aspră cu degetele lor micuțe și cu zâmbete scurse din suflet. Îl modelează în palmele lor moi și îl transformă în Speranță.
... raze de soare calde ce scaldă un obraz plin de lacrimi topind ghețarii de ură și zăpezile din inimi. Cu surâsul lor naiv șterg urma de durere lăsată de timp pe chipurile lumii și sădesc în priviri Visul.
... picături de viață nouă ce poartă în ochii larg deschiși ca într-o mirare muguri de lumină vie. Și-n apele netulburate ale ochilor lor umerii tăi cresc aripi iar tu le devii înger păzitor coborât parcă din văzduh. Ei te învață Zborul.

Ne sunt putere și lacrimă grea. Ne sunt dor și dar. Ne sunt clipă și infinit. Ne sunt menire și împlinire. Ne sunt drum și rătăcire. Ne sunt cufărul în care Viața își ascunde comorile cele mai de preț, speranțele niciodată pierdute și visele desprinse din Rai. Ei sunt jocul candid de azi și destinul de mâine.

Dar inima lor bate în mâinile tale: crud, pur, fragil, neîntinat. Ca o bucățică de lut în mâinile olarului ce o va transforma într-un vas colorat trasându-i astfel destinul. TU ești olarul!
Iar mintea lor este ca o foaie albă așternută sub penița nerăbdătoare a scriitorului de romane și versuri ce o va umple cu gândurile și emoțiile lui. TU ești scriitorul și cuvintele sunt ale tale!
Și trupul lor născut din căușul trupului tău e ca mlădița verde plantată cu speranță de grădinarul ce i-a căutat îndelung locul potrivit sub raze blânde și ferită de furtuni. TU ești grădinarul!

Modelează-l cu grijă! Scrie-l cu drag! Crește-l cu iubire! Pentru că vasele sparte se lipesc greu și vor purta veșnic „cicatricea”. Pentru că, odată rostite, cuvintele nu mai pot fi șterse, pot fi doar iertate. Pentru că plantele fără rădăcini se ofilesc și mor.

Oferă-i o fărâmă de dragoste... Întinde-i o mână... Construiește-i un vis... fără violență!

Campania „Copiii fără etichete” se desfășoară pe BlogalInitiative în parteneriat cu Salvați Copiii, avându-l drept ambasador de campanie pe chinezu. Participă și tu!
Mulțumesc Carmen și Psi pentru că, din cuvintele voastre, au izvorât cuvintele mele.

Comentarii

Postări populare

On Facebook