Duzina de cuvinte - Marile iubiri

Marile iubiri se cern pe fața obosită a Timpului și picură din văzduhuri înalte amestecându-se atât de lesne cu însăși Viața. O cameră micuță le este sanctuar de zâmbet și fericire molipsitoare ce topește un întreg univers concentrat la picioarele lor. Pe pereții ei desenează cu cretă colorată speranțe nemărturisite și orele ce încă nu s-au scurs. Pe tavan pictează stele și în ele închid dorințele a doi copii naivi pierduți într-un joc la sfârșitul căruia privirile se vor fi înecat una în cealaltă, indistinct.  

Marile iubiri se construiesc din visele mărunte și pure purtate pe aripi imaculate de lebădă ce se odihnește pe un ochi scânteietor de apă neîncepută. Doi oameni ce-și oglindesc chipurile în același răsărit, topindu-și pe trup câte un sărut. Doi oameni ce își unesc glasurile în aceeași rugă fierbinte adresată vâtului ce le mângâie pielea... Aleargă după o clipă ca după un fluture rar, dorind să o prindă, să o ascundă în vene, să o facă Eternă. Eternă ca iubirea lor pe care se aștern sentimente contrare, atât de greu de descifrat uneori.

Marile iubiri trăiesc în penumbră, ascunse în cutii albastre și umplute cu flori culese în după-amiezi scăldate în soare. Zâmbesc unui „ieri” ce s-a scurs cald ca briza unei nopți de august. Pictează un „azi” fără nori, fără început sau final. Viseaza la un „mâine” strălucitor ca sufletele lor, dăruite unul altuia... pentru totdeauna.


*Cuvintele lor: ” Carmen”, "Tibi", "Almanahe", "Vanessa", "Anacondele", "Cristina", "Dictatura justitiei", "Scorpio", "Vero", "altcersenin", "ZhaO", "Vantdetoamna" sub bagheta magica a lui Psi*



Comentarii

Postări populare

On Facebook