Duzina de cuvinte - Libertate

Sub fereastra ei zilele curg în cascade, amestecate cu flori, vise și aripi moi de fluturi. Timpul îi desenează fin anii pe chipul alb, cu obrajii roșii de căpșună coaptă, cu zâmbetul cuminte și ochi negri-cărbune de căprioară. Sub gene ascunde doruri iar în vocea-i calmă se odihnesc toate enigmele Universului. Tinerețea îi joacă în privire cu energia unui căutător de aur într-un pârâu rece ce spală pietrele unui munte îndepărtat. Buzele purpurii îi închid cuvântul într-un dulce căuș pictat cu atâta grație și talent de mâna nevăzută a Creatorului.

Pe pânza albă desenează viața în culori calde: pajiștea verde cu iarba legănată de vânt și de parfum dulce de cireșe pârguite; cerul albastru cu valuri line, acoperișul gândurilor ei purtate de albul cast al unui nor de vată; florile de mai ce picură roșu și portocaliu cu petalele lor fine ca atingerea unei aripi de lebădă; lacul verzui ce poartă salbă de nuferi, cu fața zgâriată în treacăt de ramurile unei sălcii ce plânge mut apusul de ieri; un cal negru respirând cu nesaț libertate - fantasma ce-i bântuie nopțile și îi otrăvește cupa destinului.

- Voi putea fi liberă vreodată?! oftă dureros în fața tabloului, lăsând pensula să îi cadă din mână pe lemnul lăcuit al podelei.   

*** 

*Cuvintele lor: "Tibi", "Carmen Pricop", "Vero",  "Dordefemeie", "Dictatura Justitiei", "Scorpio", "ch3815h", "Blind Love", "altcersenin", "Cammely" sub bagheta magica a lui Psi*

Comentarii

Postări populare

On Facebook