Poveste


În seara asta voi scrie o poveste... Povestea unei păpuşi... o păpuşă prea mică pentru mâinile care o mânuiau... o păpuşă ucisă de degete nepăsătoare care au încetat să o mai mângâie... doar o păpuşă.

Era doar o păpuşică legată cu sfori de degetele lui... o păpuşică naivă care credea în EL... De fapt care VOIA să creadă în el... voia cu atâta disperare încât ajunsese să se mintă singură... ajunsese să nege ceea ce vedea cu ochii ei ori ceea ce simţea pe piele. Ar fi făcut orice, doar să îi fie lui bine... S-a îmbătat cu apă rece, s-a înecat în minciuni frumoase care ziua sclipeau în soare iar noaptea deveneau hidoase. A vrut să fie fericită măcar pentru o oră sau o zi fără să se gândească că fericirea ei ar putea fi o altă minciună.

Nimic nu ţine pentru totdeauna... nici măcar minciuna... Şi într-o zi minciuna lui s-a năruit şi, odată cu ea, au murit şi visele ei, a pierit speranţa şi şi-a pierdut încrederea. Cum să separe adevărul de minciună? Ce era adevărat şi ce nu din tot ceea ce îi spusese el? Cât de des a minţit? Ce lucruri nu aflase încă? Erau chinurile sufletului ei, lacrimile şi strigătele lui disperate... şi mâna de care era legată...

Trebuia să oprească lacrimile, minciunile, tot... Sforile au fost tăiate cu brutalitate şi durere intensă de mâini tremurânde iar în locul lor au rămas doar răni adânci, sângerii. Minciunile se sfârşiseră... odată cu încrederea şi visele ei.

Comentarii

 1. ranile se vindeca in timp, iar dc ea va fi suficient de puternica va invata multe din experienta asta.

  RăspundețiȘtergere
 2. toate trec...dar nimic nu se uita....din pacate.... pup

  RăspundețiȘtergere
 3. @ victoria-valentina david: de ce trebuie sa invatam doar din experiente neplacute si tristeti?

  RăspundețiȘtergere
 4. @emptysoul: din pacate ai dreptate...

  RăspundețiȘtergere
 5. zambind printre lacrimi....am simtit ca durerea e mai mica
  daruind am simtit ca singuratatea e mai putin dureroasa
  iubind am sintit ca nefericirea nu tine pt. totdeauna
  iertand am simtit ca ranile inimii pot fi vindeacte
  rabdand am simtit ca fiecare clipa e pretioasa
  ascultand am simtit ca orice om are in inima uneori durere
  visand....am simtit ca pot zbura

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

"Bate" si ti se va raspunde...

Postări populare

On Facebook