Duzina de cuvinte - Plecare

Continuare de aici
***
Lumea întreagă și-a strâns pleoapa a somn și a alunecare spre tărâmul nopții înstelate în care Luna, maestrul de ceremonii întâmpinată cu cântec de trompetă îi purta pe fiecare peste pragul visului. Întreg Universul teluric părea prins în mrejele ei catifelate cu glas nobil de poveste cu zâne, bal mascat și parfum de copilărie presărată cu susan. Pe geamul aburit întunericul se prelingea tăcut pe degetele ei... unic somnambul ce-și pierduse liniștea într-un deșert de iluzii fărâmițate și împrăștiate apoi în toate cele patru zări. Frânturi de amintiri alunecă dureros ca o patină ce-i zgârie gheața subțire a sufletului făcându-l să sângereze trist. 

Mai privi o clipă tabloul neterminat din colțul camerei transformată în temniță ce-i frângea zborul. Calul negru, libertatea, aripile întinse spre necunoscut... Își strânse culorile, pensulele și pânzele ce încă așteptau să fie conturate cu picături de viață nouă. Își puse mantia grea peste albul umerilor și plecă fără să privească înapoi. Cu simțurile ascuțite, cu privirea pierdută în întuneric, cu pașii purtați de lumina plăpândă a unor licurici singuratici, cu trupul biciuit de frig și teamă, cu sufletul ușor ca un gând o pornise pe drumul mirosind a promisiune și presărat cu speranță. 

***

*Cuvintele lor:  "Dordefemeie", "Muza tarzie", "Cammely", "Carmen Pricop", "Griska",  "Scorpio",  "O fata" sub bagheta magica a lui Psi*


Comentarii

Postări populare

On Facebook