Duzina de cuvinte - Blestem



Continuare de aici
***
Tropot de clipe cădea din înalt peste gândurile ei firave, sparte de colțurile orizontului strâmb, măcinat de o boală ciudată. Pășea nesigură pe un pământ atât de ud, plouat parcă cu toate lacrimile Universului, putrezit de umezeala ce i se infiltra prin toți porii trupului său mare și bătrân. Crengi uscate și dezbrăcate de verdele crud al frunzelor bântuiau noaptea precum stafii ale unui negru și îndepărtat trecut. Vântul s-a oprit ca un alergător obosit și-așteaptă parcă chemarea unei alte dimineți, albastră și pură ce-l va învăța să zboare din nou.

Cântece vagi de rostogoliri de izvoare deasupra cărora aburi danseaza haotic murmură în depărtările întunecate, chemând-o cu glas tremurător și dulce s-aducă și ea slavă Creatorului neștiut al tuturor. Bătăi de inimă ii răsunau puternic în urechi și-i picurau pe piele amintindu-i că este singură și străină. E ca un dor nemărginit ce străbate desculț jumătate de lume pentru a urca apoi treaptă cu treaptă scara nebuniei și a se îneca, la distanță de o clipa, în uitare. Rătăcea pierdută pe cărările adormite și scria în gând povestea pe coala nouă întinsă de tatăl Timp, cu colțurile nepătate încă de cerneala neagră a Vieții.

Un spin înfipt într-o cută de suflet o făcea să sângereze încă... fusese nedrept să plece așa, ca un hoț îmbrăcat în mantia nopții ce-și îndeasă în buzunare cele mai de preț avuții lăsând în urmă pustiu și regrete. Furase speranțe construite din zile și nopți și zambete calde și moi, provocase lacrimi și frânsese iluzii și nimeni nu știe dacă vor mai putea fi recuperate vreodată... Da, era o hoață eficientă... dar acum rămăsese numai cu gustul amar al golului purtat în loc de inimă, cu pensulele și culorile cu care își va contura destinul și cu tăcerea unei singurătăți ce-i biciuiește pielea - salutări de cremene și foc venite din partea aceluiași demon, ce-a sădit în ea iluzia libertății. 

- Blestemat să fii!
***


*Cuvintele lor:  "Dordefemeie", "Almanahe", "Ch3815h", "Cammely", "Tibi", "Carmen Pricop", "Dictatura justitiei", "Scorpio", "Vanessa", "Vero"   sub bagheta magica a lui Psi*



Comentarii

Postări populare

On Facebook